Vzdelávania

Navigácia

  • Vystúpenie šašky Bašky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vystúpenie šašky Bašky.

  • Od semienka k rastlinke

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Od semienka k rastlinke.

  • Tvorenie detí počas pandémie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorenie detí počas pandémie.

  • Prevádzka MŠ

    MŠ Korňa bude od piatka 30.4.2021 otvorená pre všetky deti

    Podmienkou je:

  • Oznam

    Oznam rodičom od zajtra 16.4.2021 je MŠ Korňa zatvorená z dôvodu výskytu pozitívneho dieťaťa na 14.dní/do 29.4.2021/Prosím rodičov, aby kontaktovali svojho detského lekára.

  • Prevádzka MŠ

    Milí rodičia a milé deti.

    Oznamujeme Vám že materská škola je od 12. 4.2021 otvorená pre všetky deti. Je potrebné, aby jeden zo zákonných zástupcov sa preukázal negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní COVID 19.

  • Zápis do MŠ

    Riaditeľka materskej školy Korňa po dohode so zriaďovateľom Obcou Korňa určuje zápis detí do Materskej školy Korňa 720

    pre školský rok 2021/2022 nasledovne

    Termín na podávanie žiadostí na prijatie dieťaťa do MŠ:

    Od 03. 5. – 14. 5. 2021.

    Miesto podávania žiadostí na prijatie dieťaťa do MŠ

    Materská škola, Korňa 720

    Podmienky prijímania detí do materskej školy

    Podľa školského zákona č. 245/2008 Z. z. prednostne sa prijímajú

    deti, ktoré dovŕšia piaty rok veku k 31.08.2021, je predprimárne vzdelávanie povinné

    Prednostne sa ďalej do MŠ budú prijímať deti podľa vyhlášky 306/2008 Z. z. o materskej škole, a to:

    deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou

    deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou

    deti od 3 rokov veku

    Deti od 2 rokov budú prijaté iba za podmienok, ak nebude naplnená kapacita materskej školy.

    Do materskej školy možno prijať:

    dieťa od troch do šiestich rokov veku

    dieťa, ktorému bol rozhodnutím riaditeľa školy odložený začiatok povinnej školskej dochádzky

    Priebeh zápisu:

    deti sa prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľke materskej školy

    žiadosť si môže rodič vyzdvihnúť v materskej škole (alebo na www.mkorna.edupage.org)

    zákonný zástupca predloží spolu so žiadosťou aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast

    Pri zápise zákonný zástupca dieťaťa predloží:

    žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy,

    potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast so záznamom o očkovaní / neočkovaní,

    ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave a očkovaní dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

    Rozhodnutie o prijatí / neprijatí dieťaťa, bude zaslané zákonnému zástupcovi dieťaťa do elektronickej schránky. Rodič, ktorý nemá aktivovanú elektronickú schránku si rozhodnutie prevezme osobne od 1.6. 2021 do 15.6. 2021 v MŠ.

    V prípade otázok ma kontaktujte na tel. čísle zverejnenom na stránke školy.

    riaditeľka MŠ Korňa , Emília Vrábliková

     

     

  • Oznam rodičom

    Milí rodičia a milé deti.

    Oznamujeme Vám že materská škola je od 12. 4.2021 otvorená pre všetky deti. Je potrebné, aby jeden zo zákonných zástupcov sa preukázal negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní COVID 19.

  • Prevádzka MŠ

    Prevádzka MŠ bude len pre deti zamestnaných rodičov , ktorí nemôžu pracovať z domu a to od pondelka 29.3 .2021do stredy 31.3.2021 .V prípade, že nastúpi nízky počet detí sa prevádzka MŠ preruší.Po veľkej noci začína prevádzka MŠ v stredu 7.4.2021/o podmienkach a usmerneniach Vás budem informovať na našej FB stránke MŠ/

  • Oznam rodičom

    Fungovanie MŠ Korňa od pondelka - 29.marca 2021

    Vážení rodičia,

    na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 2.3.2021, aktualizovaného manuálu Návrat detí do škôl, rozhodnutia zriaďovateľa školy a riaditeľa školy v súvislosti so zhoršenou epidemiologickou situáciou v okrese Čadca, a odporúčaním RÚVZ v Čadci v záujme zabezpečenia vzdelávania detí ,Vám oznamujeme nasledovnú organizáciu MŠ od 29.3.2021

    - podmienkou je preukázanie negatívneho výsledku zákonného zástupcu dieťaťa testu na COVID 19 – platnosť testu 7 kalendárnych dní (otestovaný musí byť jeden z rodičov), resp. výnimky od lekára, prípadne je rodič 2 x zaočkovaný a po druhom zaočkovaní uplynulo 14 dní.

    - do priestoru MŠ môže vstúpiť len osoba, ktorá má negatívny test nie starší ako 7 dní, povinnosťou je používanie respiratora u dospelých osôb v interiéri MŠ

    -Nastúpiť do školy môže dieťa v prípade, že obidvaja zákonní zástupcovia nemajú možnosť vykonávať prácu z domu. V prípade, ak dôjde k zhoršeniu epidemiologickej situácie alebo zníženiu počtu detí dôjde k prehodnoteniu rozhodnutia.

  • Oznam rodičom

     

     

     

    Vec: Prerušenie prevádzky Materskej školy Korňa

      Riaditeľka Materskej školy Korňa po dohode so zriaďovateľom oznamuje, že prevádzka materskej školy bude od 23.3.2021 do 26.3.2021 (vrátane) prerušená z dôvodu nízkeho počtu detí. Prerušenie prevádzky je v súlade s platným VZN č. 153/2019.

    S pozdravom, Emília Vrábliková

                              riaditeľka MŠ Korňa

     

     

    Za zriaďovateľa:      Ing. Marianna Bebčáková  

                                       starostka obce Korňa

  • Oznam rodičom

     

    Zápisnica zo zasadnutia krízového štábu obce Korňa dňa 12. 03. 2021

    Prítomní:

    Ing. Marianna Bebčáková, starostka obce

    Daniela Neherová, pracovníčka obecného úradu

    Rastislav Fatura, člen krízového štábu

    Miroslav Smažák, člen krízového štábu

    Bohumil Jaroš, člen krízového štábu

     

     

    Starostka obce Ing. Marianna Bebčáková oboznámila prítomných s usmernením Regionálneho úradu verejného zdravotníctva k prevádzkovaniu škôl a školských zariadení RH/2021/00881-6. Po zvážení pandemickej situácie, vzhľadom na to, že okres Čadca sa nachádza v IV. stupni varovania, t. j. čierny okres, rozhodli členovia krízového štábu nasledovne:

    S účinnosťou od 15.3.2021 o mimoriadnom prerušení prevádzky materských škôl a prerušení prezenčného vyučovania v základných školách okrem:

     

    1. Materská škola v Korni pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre ( zdravotnícky personál, policajti, hasiči, vojaci, zamestnanci sociálnych zariadení, zamestnanci strategických podnikov, pracovníci predajní so životne nevyhnutnými potrebami) a deti zákonných zástupcov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života.
    2. Základná škola v Korni na prvom stupni pre žiakov, ktorí sú deťmi zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre ( zdravotnícky personál, policajti, hasiči, vojaci, zamestnanci sociálnych zariadení, zamestnanci strategických podnikov, pracovníci predajní so životne nevyhnutnými potrebami) a deti zákonných zástupcov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života).
    3. Základná škola v Korni pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

    Týmto rozhodnutím sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a zároveň riaditelia škôl, v ktorých sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie zabezpečia žiakom dištančné vzdelávanie.

     

     

    V Korni, 12.3.2021

  • Prevádzka MŠ od 8.3.2021

    Fungovanie MŠ Korňa od pondelka - 8. marca 2021

    Vážení rodičia,

    na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 2.3.2021, aktualizovaného manuálu Návrat detí do škôl k 8.3.2021, rozhodnutia zriaďovateľa školy a riaditeľa školy v súvislosti s epidemiologickou situáciou ,záujme zabezpečenia vzdelávania detí ,Vám oznamujeme nasledovnú organizáciu MŠ od 8.3.2021

    - podmienkou je preukázanie negatívneho výsledku zákonného zástupcu dieťaťa testu na COVID 19 – platnosť testu 7 kalendárnych dní (otestovaný musí byť jeden z rodičov), resp. výnimky od lekára, prípadne je rodič 2 x zaočkovaný a po druhom zaočkovaní uplynulo 14 dní.

    - do priestoru MŠ môže vstúpiť len osoba, ktorá má negatívny test nie starší ako 7 dní

    -Nastúpiť do školy môže dieťa v prípade, že obidvaja zákonní zástupcovia nemajú možnosť vykonávať prácu z domu a zatiaľ aj dieťa rodičov, ktorí pracujú z domu. V prípade, ak dôjde k zhoršeniu epidemiologickej situácie dôjde k prehodnoteniu rozhodnutia. Čestné vyhlásenia prinesú deti domov vo štvrtok 4.3.2021 poprosím čestné vyhlásenie rodiča pozorne prečítať, vypísať a podpísané priniesť v pondelok 8.3.2021

  • Oznam rodičom

    Vážení rodičia,

    od stredy 24.2.2021po 14 dňovej karanténe bude MŠ opäť v prevádzke pre všetky deti. Podmienkou však naďalej ostáva , aby aspoň jeden zákonný zástupca dieťaťa bol pretestovaný a negatívny na COVID 19. Negatívne testy budú mať platnosť 7 dní, potom sa treba znova pretestovať. Pri príchode v prvý deň bude zákonný zástupca podpisovať vyhlásenie, ktoré Vám pripravíme .Do priestorov MŠ môže vstúpiť len osoba s platným negatívnym testom nie starším ako 7 dní!

    ďakujem riaditeľka MŠ Korňa Emília Vrablikova 🤗

  • Zatvorenie MŠ

    Dôležitý oznam rodičom!!!!

    Z dôvodu výskytu pozitívneho dieťaťa v MŠ Korňa je prevádzka v. 14 dňovej karanténe / od 10.2.2021/.

    Prosím rodičov , aby kontaktovali svojho detského lekára.

    Ďakujem za pochopenie, v prípade potreby ma kontaktujte 🙂

  • Oznam rodičom

    Riaditeľka Materskej školy Korňa po dohode so zriaďovateľom oznamuje, že prevádzka materskej školy bude od 18.1.2021 na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 5. 1. 2021 s účinnosťou od 11. 1. 2021 a z dôvodu rozhodnutia zriaďovateľa  len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu (home office) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce.

  • Oznam rodičom

    Riaditeľka Materskej školy Korňa po dohode so zriaďovateľom oznamuje, že prevádzka materskej školy bude od 11.1.2021 do 15.1.2021 (vrátane) prerušená na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 5. 1. 2021 s účinnosťou od 11. 1. 2021 a z dôvodu rozhodnutia zriaďovateľa.

    Vzhľadom k vyhláseniu núdzového stavu na základe opatrenia vlády SR, bol nahlásený nízky počet detí rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a rodičov, ktorí vzhľadom na povahu svojej práce ju nemôžu vykonávať z domu. Prerušenie prevádzky je v súlade s platným VZN č. 153/2019.

  • Oznam rodičom :)

    Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR odporúča všetkým zriaďovateľom materských škôl, aby zvážili možnosť prevádzky materskej školy len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu (home office) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce.

    Prosím takýchto rodičov, aby sa zapísali  na našu fb stránku MŠ Korňa do komentu ďakujem.

  • Oznam

    Počas vianočných sviatkov bude materská škola mimo prevádzky z dôvodu nahlásenia sa nízkeho počtu detí

    od 21.12.2020 do 10.1.2021

    Od 11.1.2021/pondelok/ bude MŠ opäť v prevádzke.

  • Oznam rodičom

    Prevádzka MŠ Korňa bude do 22.12.2020 / tj utorok/.

    Medzi sviatkami prevádzka nebude , z dôvodu nahlásenia sa nízkeho počtu detí.

    Prevádzka začne 07.01.2021/ vo štvrtok/

strana:

Novinky

Kontakt

  • Materská škola Korňa
    Vyšná Korňa 720
  • 0910 244 562 Materská škola Korňa 720
    0917 109 855 Jedáleň MŠ Korňa 720

    Emília Vrábliková - riaditeľka MŠ
    0915 265 630

Fotogaléria